Onze Missie

Fair Leaf gelooft in een eerlijke kans voor iedereen in de productieketen en gelooft dat alle voedingswaarden uit de natuur te halen zijn.

100% Vegan

Eerlijk

Plantaardig

Eerlijk

Wij geven aandacht aan eerlijkheid, door eerlijke en gelijke kansen te creëeren in de hele productieketen. Zo zien wij erop toe dat ingrediënten tegen een eerlijke prijs worden ingekocht, dat bij de verwerking mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag kunnen en dat er in de hele keten géén mens of dier wordt uitgebuit. We werken hierin samen met verschillende organisaties, die expert zijn op het gebied van anti-slavernij en re-integratie. Dit alles is nog vollop in ontwikkeling en eerlijke informatie is soms lastig te verkrijgen, maar we hebben een aantal basale waarden opgesteld waar ingrediënten en producten aan moeten voldoen. Zo worden al onze producten in Nederland geproduceerd en komen alle ingrediënten uit Europa. Voor ingrediënten die incidenteel van buiten Europa worden geïmporteerd (zoals Ghana en Peru), werken wij samen met organisaties die eerlijkheid in de keten kunnen waarborgen.

Natuurlijk

Wij geloven dat alle voedingswaarden die we dagelijks nodig hebben uit de natuur te halen zijn. Voor die natuur willen we daarom goed zorgdragen. Dit doen we door duurzame opties door te voeren in onze productieketen. Onze bestellingen worden via DHL Go Green verzonden en in sommige grote steden per fietskoerier. De verwerking van de producten gebeurd bijna allemaal handmatig, waardoor er niet of nauwelijks verspilling plaatsvindt en restafval wordt geproduceerd. Hoewel de potjes tot op dit moment nog steeds uit plastic bestaan, maken we daaromheen zoveel mogelijk gebruik van recyclebare verpakkingen zoals graspapieren verzendenveloppen en biologisch afbreekbaar opvulmateriaal. Het doel is om in 2023 volledig CO2-neutraal te zijn. Daarvoor werken wij samen met Trees for the Future en TNO.

Vegan

Bij Fair Leaf hoef je niet meer de ingrediëntenlijst door te scannen op dierlijke toevoegingen. Alle producten, ingrediënten en eventuele toevoegingen zijn 100% veganistisch. Fair Leaf heeft het Vegan Friendly label gekregen van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) en alle leden van de NVV krijgen bij onze voordeel bij elke aankoop. 

Fair Leaf is dé plek waar jij al jouw vegan vitamines kunt inkopen. Zit er een product niet bij? Dan kun je het hieronder bij ons aanvragen.

Samenwerkingsorganisaties:

TNO logo
Partnerschap Fair Leaf
Partnerschap Fair Leaf
Partnerschap Fair Leaf
Vegan Friendly - Fair Leaf
ijm logo